Sledujte nás na: LOGOS Facebook LOGOS Instagram LOGOS Youtube

Košická eparchia si uctila svojich nebeských patrónov

07.07.2021 | Z diania gréckokatolíckej cirkvi

V pondelok 5. júla sa na eparchiálnom odpustovom mieste v Sečovciach uskutočnila odpustová slávnosť na počesť sv. apoštolom rovných Cyrila a Metoda, patrónov Košickej eparchie. Pozvanie sa slávnosť prijal vladyka Nil Luščak OFM, apoštolský administrátor Mukačevskej eparchie. Na slávnosti bol prítomný aj Mons. Francesco Mancinelli, rektor talianskeho mariánskeho sanktuária Crea, ktoré vladyka Cyril navštívil v predchádzajúcich týždňoch, aby podpísal vyhlásenie o duchovnom príbuzenstve medzi svätyňou v Crea a zemplínskym Klokočovom.
Archijerejskú sv. liturgiu slávil arcibiskup Cyril Vasiľ SJ, košický eparchiálny biskup, pre ktorého to bola prvá – svojím spôsobom primičná – sv. liturgia po uvedení na košickú biskupskú katedru.
Slávnosť bola umocnená aj kňazskou vysviackou miestneho rodáka diakona Radoslava Šimka, ktorý z rúk vladyku Cyrila prijal sv. tajomstvo kňazstva.
Archijerejskú sv. liturgiu svojim spevom doprevádzal katedrálny zbor sv. Cyrila a Metoda z Košíc pod vedením Lucie Lovašovej.
Zdroj: TSKE Foto: Dávid Serbinčík Celú tlačovú správu nájdete tu: https://www.grkatke.sk/aktualita/2021...


Facebook Instagram Youtube